A oldalról Clonable

Clonable - a klónozó és lokalizációs eszköz weboldal és webáruházak számára.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefonszám
+31 492 77 52 69
Cím:

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Clonable - Történetünk

A frusztrációtól az ötleten át a támogatásig.... világszerte használt határokon átnyúló eszköz?

Európa egyik legnagyobb hokis webáruházának, a Hockeygear.eu-nak a partnereként a Wecommerce online marketingügynökség azóta keresi az okos és költséghatékony marketing módját, hogy 2011-ben elkezdtük a közös munkát. Nem rendelkeztünk olyan óriási költségvetéssel, mint néhány versenytársunk a jégkorongiparban, ezért jó stratégiákkal és okos trükkökkel kellett próbálkoznunk, hogy mégis piaci részesedést szerezzünk. Azért is, hogy olcsóbban tudjon vásárolni, és így elég profitot termeljen. Amikor 2017-től egyre gyakoribbá vált az árháború, el kellett gondolkodnunk azon, hogy mit tegyünk annak érdekében, hogy a Hockeygear továbbra is fennmaradjon a piacon. Az alacsony árak folyamatos fenntartása katasztrofális lenne a nyereség szempontjából. Az egyik alternatív megoldás az volt, hogy részben elkerüljük a csatát, és a külföldi piacra is koncentrálunk. Abszurd hirdetési költségvetések nélkül, ehelyett inkább a Google magasabb pozícióira próbálnak koncentrálni. A jégkorong azonban sok országban nem túl nagy sportág, ezért rendkívül költséghatékonyan kellett megvalósítani. Egy francia webáruház esetében, amely néhány éven belül több tízezer eurós forgalmat bonyolíthat le, nem sok idő és pénz áll rendelkezésre a weboldal építésére és karbantartására.

Német, angol, francia és spanyol... de nincs flamand bolt.

Német és angol webáruházzal kezdtük, mert a hokipiacok ott már eléggé fejlettek voltak. Később egy spanyol és egy francia boltot is nyitottak. Egyelőre nem indítottunk belga boltot, mert túl sok munka lenne azt is fenntartani. 2009-ben a belga jégkorongszövetségnek mindössze 23 000 tagja volt. Egy további, Flandriát célzó holland bolt létrehozásával csak a töredékét érnénk el a hollandiai hokisok számának (240 000), ezért valószínűleg nem érné meg. A belgiumi piac azonban gyorsan növekedett, és mi, a SEO-ra nagy hangsúlyt fektető online marketingesek rendkívül szerencsétlennek találtuk, hogy a Hockeygear.eu weboldallal valójában alig szerepeltünk a Google találatai között Belgiumban. Így aztán elkezdett viszketni, hogy csináljak vele valamit. Végül is Hollandiában minden megfelelően fel volt állítva a SEO-ra, és Flandriában nem sok különbség volt.

Csak másolni és fenntartani túl drága az olyan kis piacokon, mint Flandria.

A belga 16 éven aluliak hokiválogatottja megnyerte a 2004-es Európa-bajnokságot

Azonban minden alkalommal arra a következtetésre jutottunk: nem éri meg létrehozni (hollandról másolni), fenntartani és üzemeltetni ezt a webshopot. Könnyen lehet, hogy évi tízezer euróba kerülne, ami az árháborúk idején, amikor az árrés amúgy sem magas, elég nagy befektetés. Amikor azonban 2019-ben az akkor 18 éves részmunkaidős programozóval, Bas van den Boommal elkezdtünk ötletelni, hogyan oldhatnánk meg ezt a problémát, mindenféle lehetőség felmerült. Van den Boom programozási ismereteit összekapcsoltuk online marketing ismereteinkkel és tapasztalatainkkal, és így megszületett a Clonable alapja.

A Clonable

Az ötletet ezután a saját irányításunk alatt álló webshopok közül az Ippontime.be, a Spiruella.be és a Hockeygear.be webáruházakban teszteltük. Egyik ügyfelünk webshopját is hozzáadtuk, akinek szintén tetszett az ötlet. A Plotterwinkel.nl-nek már volt egy belga boltja, de a karbantartás túl sok időt vett igénybe az általa generált megrendelésekhez képest. Amikor a tulajdonos hallott az új módszerünkről, készen állt a váltásra. A 2020-as évet ezután a professzionalizálásnak szenteltük, egyszerű műszerfalat építettünk az ügyfelek számára, és meggyőztük az ügyfeleket saját online marketing ügynökségünkről, a Wecommerce-ről, hogy még több adattal és példával bizonyíthassuk másoknak, hogy az eszköz működik, és pontosan azt teszi, amire hivatott: időt takarít meg egy weboldal létrehozásában és karbantartásában, a SEO révén extra látogatókat vonz, és lehetővé teszi a lokalizációt. És nem csak Belgium esetében, hanem Németországtól Ausztriáig, vagy például Spanyolországtól Argentínáig.

Fordítási funkció

2021-ben egy brainstorming során jött az ötlet, hogy megnézzük, nem lehetne-e fordításokat is lehetővé tenni, és ügyfeleink is gyakran kérdezték, hogy nem lehetne-e lefordítani a tartalmat. Ez lehetővé tenné számukra, hogy még tovább bővítsék webshopjukat. Ez szinte túl szépen hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, de ezt a funkciót pillanatok alatt hozzáadták. Ez a fordítási funkció biztosította, hogy a Clonable nagy figyelmet kapjon. Az Utrechtben megrendezett Webwinkel Vakdagen szakvásáron eltöltött két nagyon sikeres nap után, ahol először mutattuk be a Clonable weboldalt fordítási funkcióval, észrevettük, hogy mekkora az érdeklődés és a kereslet iránta. Különösen azért, mert egy olyan funkciót is építettünk, amely 5 percen belül minden weboldalhoz elérhetővé tesz egy demóoldalt fordítással.

Versenyképesség-növelő

A Clonable oldalon keresztül még a kisvállalkozások számára is lehetővé válik, hogy megvizsgálják a külföldi értékesítés lehetőségét hatékony és költséghatékony módon. Így hatalmas beruházások nélkül versenyezhetnek a nagy nemzetközi vállalatokkal, ami csak a verseny fokozását szolgálja a világban. A kizárólag az Amazonhoz hasonló monopóliumokon keresztül történő külföldi értékesítés ideje végleg lejárt.....

A 2021-es év második felét az ügyfelek számának további növekedése és az eszköz képességeinek bővülése jellemzi majd. Emellett keményen dolgozunk azon, hogy ismertebbé váljunk. Az RVO már innovációs támogatást nyújtott, a Clonable -t a "Legígéretesebb startup 2021" címre választották, és az Innovation House De Peel kifejezte támogatását az eszközünkhöz.

A nemzetközi üzleti élet jövője fényesnek tűnik....a jövő a Clonable!

Niels Arts, Bas van Schijndel és Bas van den Boom,