A oldalról Clonable

Clonable - a klónozó és lokalizációs eszköz weboldal és webáruházak számára.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefonszám
+31 492 77 52 69
Cím:

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Az országválasztó beállítása

Hogyan: Az országválasztó beállítása

Néhány lépésben elrendezve

Az országválasztásra példa az a lehetőség, hogy a weboldalon maga is átkapcsolhat egy másik országra, vagy megjelenítheti az adott országhoz kapcsolódó zászlót. Például, ha azt szeretné, hogy egy holland oldalról át tudjon váltani egy német oldalra, és fordítva. Ez általában úgy történik, hogy egy webhelyen valahol a zászlóra kattint, majd kiválaszt egy másik országot.

Ezek az országok és sorrendjük egy kódrészlet módosításával megváltoztathatók. Ehhez használja a különböző országokkal/zászlókkal foglalkozó részeknél az ellenőrzés opciót (jobb egérgomb). Másolja be ezt a kódot a Clonable bal oldali oszlopába. A 'selected' kódrészletet a fentiek szerint kell kicserélni. A holland honlapon a holland zászlóval együtt szerepel, de a jobb oldali oszlopban nem szerepel. A német zászló kódrészletében ez hiányzik, ezért hozzá kell adni. Tehát két sort kell kitöltenie a Clonable oldalon, hogy a váltás teljes legyen. Ellenkező esetben a "kiválasztott" mindkét opcióval együtt marad, és természetesen nem ez a szándék.

A kiválasztott ország megváltoztatása mellett a sorrend megváltoztatására is szükség lehet. Például egy holland webhelyen célszerűbb lenne átváltani egy angol nyelvű webhelyre. Ekkor az Egyesült Királyság zászlaja a második lehetőségként jelenik meg a listában. De egy belga oldalon valószínűleg több értelme lenne egy francia oldalnak, mint a második lehetőségnek. Az opciók sorrendjének megváltoztatásához csak cserélje őket a kódrészletben.

2:21-től