🎉 Elindítottuk új WordPress plug-inünket! Letöltés most

5 ok, amiért le kell fordítani az éttermi weboldalát és menüjét

Mivel a világ egyre inkább összekapcsolódik, a fordítási szolgáltatások jelentősége exponenciálisan megnőtt. A vendéglátóiparban ez különösen igaz az éttermekre. Egy étterem honlapja és étlapja általában az első dolog, amit egy potenciális vendég lát, és ha ezek nem olyan nyelven vannak, amit a vendég megért, akkor valószínűleg egy másik lehetőséget választ.

Nemzetközi ügyfelek

Számos oka van annak, hogy miért érdemes lefordítani az étterem weboldalát és étlapját, de itt van öt legfontosabb:

1. Nemzetközi látogatók

Ha olyan városban van a székhelye, amely sok nemzetközi látogatót vonz, elengedhetetlen, hogy olyan weboldallal és menüvel rendelkezzen, amelyet megérthetnek. Még ha az Ön étterme jól ismert és népszerű is, sok látogató nem tud angolul olvasni, vagy nem biztos, hogy elég magabiztos ahhoz, hogy egy olyan nyelvű étlapról rendeljen, amelyet nem teljesen ismer. Azzal, hogy weboldalának és étlapjának lefordított változatát kínálja, megkönnyíti a nemzetközi látogatók számára, hogy megtalálják és használják éttermét.

2. Növelje ügyfélkörét

Még ha nem is olyan területen található, ahová sok nemzetközi látogató érkezik, jó eséllyel vannak olyan emberek a városában vagy falujában, akik más nyelveket beszélnek. Ha az Ön honlapja és menüje csak angol nyelven érhető el, akkor a lakosság nagy részét kizárja a potenciális vásárlók közül. Ha weboldalának és menüjének lefordított változatát kínálja, sokkal szélesebb közönséget érhet el, és bővítheti ügyfélkörét.

3. Csökkenti a félreértések és panaszok valószínűségét.

Ha egy ügyfél nem érti a weboldalát vagy az étlapját, akkor nagy az esélye, hogy félreérti, mit rendel, vagy elégedetlen az étellel. Ez negatív értékelésekhez és panaszokhoz vezethet, ami árthat az étterem hírnevének. Azzal, hogy weboldalának és menüjének lefordított változatát kínálja, segíthet elkerülni a félreértéseket, és biztosíthatja, hogy ügyfelei elégedettek legyenek a tapasztalataikkal.

4. Az étterem hírnevének fenntartása

A mai összekapcsolt világban a szájról szájra terjedő hírek gyorsan terjednek, jó és rossz hírek egyaránt. Ha éttermének az a hírneve, hogy nehezen érthető vagy rossz a kiszolgálása, nehéz lehet helyreállítani. Azzal, hogy weboldalának és étlapjának lefordított változatát kínálja, segíthet fenntartani étterme jó hírnevét, és biztosíthatja, hogy a vendégek pozitív élményt szerezzenek.

5. Javítsa keresőmotor-optimalizálását

Ha azt szeretné, hogy éttermét könnyen megtalálják az interneten, fontos, hogy erős keresőmotor-optimalizálási(SEO) stratégiával rendelkezzen. Az egyik tényező, amelyet a Google és más keresőmotorok a webhelyek rangsorolásakor figyelembe vesznek, a lefordított tartalom jelenléte. Ha weboldalának és étlapjának lefordított változatát kínálja, javíthatja étterme rangsorolását a keresési eredményekben, és megkönnyítheti a potenciális ügyfelek számára, hogy megtalálják Önt.

Étterem weboldal fordítás: hogyan kezdjük?

Egy étterem weboldalának lefordításakor érdemes átgondolni, hogy milyen információk lennének a legfontosabbak a potenciális vásárlók számára. Ez lehet az étlap, az árak, a helyszín és a nyitvatartási idő. Egy másik fontos szempont a weboldal általános hangvétele és stílusa. Például, hogy az étterem informális vagy formális? Családbarát?

Feltételezve, hogy a weboldal jelenleg angol nyelvű, a fordítás többféleképpen is megoldható. Az egyik lehetőség egy fordítóeszköz, például a Google Translate használata. Ez gyors és egyszerű lehet, de nem mindig a legpontosabb eredményeket adja. Egy másik lehetőség egy hivatásos fordító felbérlése. Ez drágább lehet, de biztosíthatja, hogy az eredeti szöveg jelentése pontosan átkerüljön az új nyelvre.

Egy weboldal fordításakor fontos figyelembe venni a célközönség kulturális kontextusát is. Ez jelentheti a weboldalon található szövegezés vagy grafika kiigazítását. Egyes, az Egyesült Államokban elterjedt kifejezéseknek vagy fogalmaknak más országokban nem biztos, hogy van értelme. Fontos figyelembe venni a webhely általános elrendezését is, és azt, hogy a webhely még mindig könnyen navigálható-e.

Miután a honlapot lefordították, fontos, hogy gondosan lektorálja, hogy biztosan ne legyenek benne hibák.Ez akkor fontos, ha a honlap nagy közönség számára lesz látható. Amint az oldal elkészült, az új nyelven is elindítható, és a potenciális ügyfelek egy teljesen új csoportja számára elérhetővé tehető.

Hogyan tudom több nyelven kínálni az éttermem weboldalát?

Clonable lehetővé teszi, hogy az egész éttermi weboldalát lefordítsa több tucat nyelvre. Ennek során gyorsan és egyszerűen tájékoztathatja vendégeit az étterméről, az étlapjáról és a környékről a gépi tanulással történő fordítás segítségével, kombinálva azzal a képességgel, hogy gyorsan javítsa azt egy front-end szerkesztő és csere szabályok segítségével. Minden információ, beleértve az árakra vagy a régió látnivalóira vonatkozó információkat is, folyamatosan automatikusan lefordításra kerül, és több tucat nyelven is elérhetővé válik vendégei számára. A Clonable így lehetővé teszi, hogy a digitális világban leküzdje a nyelvi akadályokat étterme és vendégei között.

Kap egy demo a Clonable által lefordított webhelye

Clonable a tökéletes all-in-one weboldal fordítási platform az Ön étterme számára. Kérjen bemutatót, és kezdje el weboldalának több tucat más nyelvre történő fordítását, és még ma érje el ügyfeleit az anyanyelvükön. Növelje a látogatók és a vendégek számát, és bővítse nemzetközi jelenlétét néhány kattintással, a gépi tanulás által támogatott fordítással.

Még mindig vannak kérdései?

Ezután töltse ki az alábbi űrlapot.

Kapcsolódó blogok: