🎉 Elindítottuk új WordPress plug-inünket! Letöltés most

A határon túl

Azon gondolkodik, hogy külföldre bővíti weboldalát vagy webshopját? Vagy a külföldi fogyasztók maguk is tudják, hogyan találják meg az Ön weboldalát? Ez jó hír, mert ez azt jelenti, hogy növekszik. Más piacok egyszerűen más kihívásokkal küzdenek. Olvassa el, mit kell figyelembe vennie ebben a blogbejegyzésben.

Tolja ki a határait

A nemzetközi e-kereskedelmi piac növekedésének köszönhetően egyre könnyebben rendelünk külföldről. A nemzetközi platformok hihetetlen ütemben gyorsulnak. Ezt tükrözi a "nearshoring" népszerűsége is: a nagyvállalatok egyre inkább áthelyezik a raktározást a nagy országokból, például Kínából, az otthonukhoz közelebbi helyekre. Ez az ellátás biztonságával és a teljes lánc fenntarthatóbbá tételével kapcsolatos.

A divatban például azt látjuk, hogy a gyártást Ázsiából Törökországba vagy Portugáliába helyezik át. A lánc lerövidítése nagyon Európa-központú.E növekedés eredményeként a holland webshopok számára nagy piacot jelent: az európaiak egyre inkább határokon átnyúlóan vásárolnak. A holland webshopok látogatóinak 13%-a külföldről érkezik. Ez a növekedés várhatóan folytatódik: 10 év múlva a törvények és rendeletek sokkal harmonizáltabbak lesznek, és sokkal inkább a határokon átnyúló üzletekre összpontosítanak, így a külföldi rendelés még egyszerűbbé és gyorsabbá válik. Vannak azonban fontos dolgok, amelyeket szem előtt kell tartani. Csak az EU-ban 27 ország van: mindegyiknek megvannak a maga szabályai és preferenciái. Ezért fontos, hogy megismerkedjen azzal az országgal, ahová el szeretne jutni. Olvassa el például ezt a cikket arról, hogyan kell használni egy Webshop a német piacon a legjobb belépni.

A határon túl a PostNL-lel

Ha van valami, ami fontos a külföldi vásárlók számára, az a megbízhatóság. A szempont az, hogy a külföldi weboldalon történő vásárlás ugyanolyan megbízható-e, mint a hazai oldalon történő vásárlás. Ez elsősorban a rendelés szállításának és visszaküldésének módjától függ. A vásárlónak bíznia kell abban, hogy a csomagja jó állapotban érkezik meg, és ha nem megfelelő, könnyen visszaküldheti. Emellett mindenki szeretné tudni, hogy mikor érkezik meg a csomagja, ezért a Track & Trace lehetősége is követelmény.

Szállítás

Szerencsére manapság már majdnem olyan könnyű átküldeni termékeit a határon, mint Hollandián belül. A PostNL megbízható és egyszerű szolgáltatást kínál csomagjainak külföldre küldéséhez. Ezt könnyen megteheti a megbízható és meglévő PostNL-fiókján keresztül, vagy létrehozhat egy fiókot. A PostNL különböző szállítási megoldásokat kínál ehhez a csomag méretétől függően. A 2 kg-ig terjedő csomagok esetében egy intelligens megoldást kínálnak, amelyet egy gazdaságosabb hálózaton keresztül küldenek. A fiókon belül az esetleges vámnyomtatványok automatikusan generálódnak. Lehetőség van arra is, hogy webáruházát összekapcsolja a PostNL fiókkal. Ez automatikusan generálja Önnek a szállítási címkéket, egyszerű, ugye?

Az egyszerű visszaküldési megoldás a visszatérő üzleteket ösztönzi

Az összes megrendelés több mint 10%-a visszaküldésre kerül. A sport- és játékcikkek esetében ez az arány 15%, a ruhák és cipők esetében pedig akár 25% is lehet! A jó és megbízható visszaküldési folyamat ezért nagyon fontos. Az Ön nemzetközi vásárlója is gyorsabban fog vásárolni, ha tudja, hogy problémamentesen visszaküldheti a vásárlását. Szerencsére a PostNL erre is jó szolgáltatást nyújt. Megbízható külföldi partnerekkel való együttműködés révén mindig van a közelben leadási pont, és lehetőség van a visszáru átvételére is. A küldemény súlyától függően van megfelelő visszaküldési folyamat. Ezenkívül Európán belül lehetőség van a visszaküldés nyomon követésére a track & trace szolgáltatással.

Nyomon követés

A PostNL segítségével csomagjait teljes mértékben nyomon követheti a track & trace szolgáltatáson keresztül, akár 7 nyelven is! Ez bizalmat ad az ügyfeleknek: így mindig tudják, hogy hol van a csomag. Ezen kívül, mint már említettük, a PostNL a visszaküldéshez is kínál nyomon követési lehetőséget. Ez lehetővé teszi, hogy Ön maga is nyomon követhesse a visszaküldéseket, és tudja, hogy mikor számíthat rájuk. Ha nyomon követést és nyomon követést kínál webshopjával együtt, ez tehát nagyobb bizalmat teremt, ami közvetve azt is biztosítja, hogy a külföldi vásárló nagyobb valószínűséggel vásárol az Ön üzletében.

Fenntarthatóság

A megbízhatóság mellett a fenntarthatóság is fontos alapértéke a külföldi megrendelésnek. Míg most a fogyasztók az ingyenes és gyors kézbesítést választják, a jövőben a fenntartható kézbesítési lehetőségek lesznek a leggyakoribb módja annak, hogy a fogyasztók csomagot kézbesíttessenek. A legtöbb európai országban több mint 85% gondolja úgy, hogy a csomagolásnak újrahasznosíthatónak kell lennie, és több mint 40% részesíti előnyben a fenntartható kézbesítést. Tíz év múlva a fogyasztók egyszerűen feltételezni fogják, hogy minden csomag fenntartható módon van csomagolva. Ezért fontos, hogy a vásárlók tisztában legyenek a küldemények és a visszaküldések szénlábnyomával. Alapvető fontosságú, hogy nemzetközi vásárlói számára is jó fenntartható ajánlatot tegyen: például CO2-semleges tárolást és kézbesítést. A PostNL itt is jó szolgáltatást nyújt: nemzetközi válogatóközpontjuk, az IMEC teljesen CO2-semleges, és az Európán kívüli küldemények esetében vizsgálják a zöld légi szállítási lehetőségeket.

Még mindig vannak kérdései?

Ezután töltse ki az alábbi űrlapot.

Kapcsolódó blogok: