🎉 Elindítottuk új WordPress plug-inünket! Letöltés most

A különböző Hreflang nyelvi kódok és végrehajtásuk módja

Mik azok a hreflang címkék?

A nemzetközi SEO során a hreflang címkék alapvető fontosságúak, hogy a keresőmotorok megértsék a weboldal különböző nyelvi változatait. Ha webhelye több nyelven is elérhető, a hreflang címkék megmondhatják a keresőmotoroknak, hogy webhelyének melyik verzióját melyik közönségnek szánja.

A weboldal tartalmának nyelvét többféleképpen is megadhatja, de a hreflang címkék a legajánlottabb módszer. A Hreflang címkék olyan HTML címkék, amelyek a következőképpen néznek ki:

<link rel="alternate" hreflang="x" href="http://example.com/">

Az "x" a hreflang tagben a szövegben felsorolt nyelvi kódok egyike lehet. Ezek a nyelvi kódok arra szolgálnak, hogy jelezzék, hogy a weboldal melyik nyelvi változata melyik közönségnek szól. A hreflang címkéket főként annak megadására használják, hogy a felhasználó melyik URL-címre legyen átirányítva a weboldalnak az ő nyelvén írt változatára. A Hreflang címkék arra is használhatók, hogy ugyanazt az URL-címet több nyelvre is megadják, például ha egy weboldal angol és francia nyelven is elérhető.

Hreflang címkék végrehajtása

A hreflang címkék többféleképpen is alkalmazhatók egy weboldalon. Ezeket hozzá lehet adni a weboldal minden egyes oldalának HTML-kódjához vagy a weboldal HTTP-fejlécéhez. A Hreflang címkéket a Google Search Console-ban vagy az Oldaltérkép formátum használatával is hozzá lehet adni. Fontos, hogy a hreflang címkék helyesen legyenek implementálva, mivel ez javíthatja a webhely keresőmotoros rangsorolását, és biztosíthatja, hogy a felhasználókat a webhely megfelelő nyelvi változatára irányítsák át.

A legtöbb esetben a weboldal minden egyes nyelvi változatához más-más URL-címet kell megadnia. A fenti példában a "href" attribútumot a weboldal megfelelő nyelvi változatának URL-címével helyettesíti.

Ha nincs egy adott nyelvre vonatkozó oldal, a "href" attribútumot üresen is hagyhatja. Ez a hreflang tag például azt közli a keresőmotorokkal, hogy az oldalnak nincs francia nyelvű változata:<link rel="alternate" hreflang="fr" href="">

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy ugyanazt az URL-címet szeretné használni több nyelven is. Ez akkor fordulhat elő, ha kétnyelvű weboldala van, vagy ha minden nyelvre külön oldal van, de a tartalom nagyrészt ugyanaz. Ezekben az esetekben a "hreflang" attribútummal több nyelvet is megadhat ugyanahhoz az URL-hez. Ez a hreflang tag például azt jelzi a keresőmotoroknak, hogy ez az oldal angol és francia nyelven is elérhető:<link rel="alternate" hreflang="en" href="http://example.com/"> <link rel="alternate" hreflang="fr" href="http://example.com/">

A "hreflang" attribútummal megadhatja az "x-default" nyelvet is. Az "x-default" nyelv arra szolgál, hogy megmondja a keresőmotoroknak, hogy melyik nyelvi változatot jelenítsék meg a weboldalán, ha nincs más megfelelő nyelvi változat. Bár nem szükséges használni, a Google ajánlja a használatát.

Nyelvi címkék beállítása a Clonable

Ha feliratkozott a Clonable címre, küldünk Önnek egy e-mailt, amely tartalmazza a módosítandó DNS-bejegyzéseket és nyelvi címkéket. Ezeknek a nyelvi címkéknek a hozzáadásával a Google és más keresőmotorok a klónt eredeti webhelynek fogják tekinteni, nem pedig duplikált tartalomnak.

A nyelvi címkék beállításának különböző módjai vannak. A platformtól függően ezt a szkriptet különböző helyekre kell beilleszteni. A levélben (és később a Clonable backendjében is) találsz egy rövid utasítást, hogy pontosan hova kell beilleszteni a snippetet.

Amikor új klónt vásárol tőlünk, küldünk Önnek egy e-mailt arról, hogyan állítsa be a nyelvi címkéket. Ez minden platformon más és más. Gondoskodunk róla, hogy a megfelelő szkriptet kapja meg a megfelelő utasításokkal a nyelvi címkék helyes beállításához. A legegyszerűbb, ha a szkriptet szó szerint másolja ki az e-mailből. Ha megpróbálja begépelni, előfordulhat, hogy helyesírási hibákat tartalmaz vagy részek hiányoznak belőle, aminek következtében a szkript nem fog működni.

A nyelvi címkékre vonatkozó utasításokat később is átnézheti, például ha a letiltás után újra engedélyezni szeretné őket. Ha a klónozás befejeződött, a Clonable környezetben megtalálod az utasításokat. A klónozásra vonatkozó utasításokat és részleteket a Clonable műszerfalon a klónozási beállításoknál találja, majd kattintson a Beállítási információk fülre. A Nyelvi címkéknél kattintson a Nyelvi címkék beállítása alatti linkre. Ekkor megjelenik egy ablak, ahol kiválaszthatja a platformot. A választás alapján megjelenik a szükséges szkript/adatok.

Még mindig vannak kérdései?

Ezután töltse ki az alábbi űrlapot.

Kapcsolódó blogok: