🎉 Elindítottuk új WordPress plug-inünket! Letöltés most

E-kereskedelem Franciaországban

Szeretné webáruházát Franciaországban terjeszteni? A francia e-kereskedelmi piac az egyik legnagyobb Európában. Németországgal és az Egyesült Királysággal együtt Franciaország a 3 legnagyobb európai online piac közé tartozik. A francia fogyasztók külföldi webáruházakból is vásárolnak. 2021-ben az e-kereskedelem 15%-a külföldi vásárlásokból állt. Tehát mindenképpen van értelme meghódítani a francia piacot a webshopjával. A franciák egyre gyakrabban vásárolnak mobilon, más néven m-kereskedelemben. Gondoskodjon tehát arról, hogy francia webshopja mobilon is könnyen elérhető és olvasható legyen. A Clonable weboldal segítségével könnyen létrehozható egy francia weboldal vagy webshop.

Top 3 külföldi online vásárlás:
  1. Kína

  2. Németország

  3. Egyesült Királyság

Top 3 termékkategória:
  1. Ruházat és cipő (34%)

  2. Elektronika (19%)

  3. Otthon és kert (16%)

Top 3 kedvenc fizetési mód:
  1. Fizetőkártya (49%)

  2. Digitális pénztárca (Paypal, Allpay; 32%)

  3. Hitelkártya (11%)

Számok: Határokon átnyúló a Nemzetközi Postai Együttműködés (IPC) által végzett e-kereskedelmi vásárlói kutatás.

Törvények és rendeletek

Csak akkor értékesítheti termékeit szabadon Franciaországban, ha azok megfelelnek az uniós jogszabályoknak. Először azonban alaposan ellenőrizze, hogy a franciaországi termékkövetelmények megegyeznek-e a hollandiaiakkal. Franciaországban további követelmények vonatkoznak az étrend-kiegészítők, élelmiszerek és gyógyszerek értékesítésére. A termékek címkézésére vonatkozóan is lehetnek bizonyos szabályok. Ezért gondosan vizsgálja meg, hogy termékeinek milyen követelményeknek kell megfelelniük, mielőtt Franciaországban piacra lép.
Egyéb törvények és előírások is léteznek, ha francia vásárlóknak értékesít. Ilyen például a szigorú környezetvédelmi törvény, a "Responsabilité Élargie du Producteur (REP). Ennek akkor kell megfelelnie, ha csomagolt termékeket értékesít webshopján keresztül franciáknak. A francia törvények szerint Ön felelős a csomagolás kezeléséért.
Ezenkívül a "rendeltetési ország elve" is érvényes, ha a webshopján keresztül termékeket értékesít francia fogyasztóknak. Ez azt jelenti, hogy francia vásárlójának a francia áfát számlázza ki: a TVA-t; Taxe sur la Valeur Ajoutée. Csak akkor, ha a teljes összeg a többi vevőnek történő értékesítéssel együtt a 10 000 eurós küszöbérték alatt marad, holland webshopként továbbra is felszámíthatja a holland 21%-os áfát.

Még mindig vannak kérdései?

Ezután töltse ki az alábbi űrlapot.

Kapcsolódó blogok: