🎉 Elindítottuk új WordPress plug-inünket! Letöltés most

E-kereskedelem Indonéziában: Hogyan használhatja az online marketinget a világ legnagyobb szigetvilágában működő vállalkozásának bővítésére?

Indonézia a világ legnagyobb szigetcsoportja, amely több mint 17 000 szigetből áll. Több mint 250 millió embernek ad otthont, ezzel a világ negyedik legnépesebb országa. Indonézia vonzó piac az e-kereskedelmi cégek számára, amelyek szeretnék kiterjeszteni a hatókörüket. De nehéz lehet tudni, hol kezdjük.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk az indonéziai e-kereskedelem helyzetét, és adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan bővítheti vállalkozását ezen a hatalmas és egyedülálló piacon.

Az e-kereskedelem Indonéziában

Indonéziában az e-kereskedelem még gyerekcipőben jár. Ugyanakkor gyorsan növekszik: az ország internetes gazdasága 2025-re várhatóan eléri a 130 milliárd dollárt. Összehasonlításképpen, Németország 2021-es internetes gazdasága mintegy 99 milliárdot tett ki.

Problémák

A lehetőségek teljes kiaknázásához azonban számos kihívással kell szembenézni. Az infrastruktúra az egyik legnagyobb akadály. Indonézia hatalmas szigetcsoport, és sok szigete távoli és nehezen megközelíthető. Ez megnehezíti és megdrágítja az áruk szállítását a vásárlóknak.

Hiányzik a megbízható fizetési infrastruktúra is. Sok indonéziai nem rendelkezik hitel- vagy bankkártyával, és a fizetés fő formája még mindig a készpénz. Ez megnehezíti a vállalkozások számára az online fizetések elfogadását.

Végül, hiányzik a bizalom az online vállalkozások iránt. Ez részben az országban tapasztalható csalások és átverések magas szintjének köszönhető. Ennek eredményeképpen sok fogyasztó habozik az online vásárlástól.

Lehetőségek

E kihívások ellenére Indonézia e-kereskedelmi piaca gyorsan növekszik. Az internetezők száma az országban az elmúlt öt évben több mint kétszeresére nőtt, az online vásárlók száma pedig megnégyszereződött. Indonézia jelenleg a hatodik legnagyobb e-kereskedelmi piac a világon. Vállalkozásként az a legfontosabb, hogy ezt gyorsan kihasználjuk, és még mások előtt megerősítsük pozíciónkat az országban.

Top 3 külföldi online vásárlás:
  1. Kína

  2. Egyesült Államok

  3. Szingapúr

Top 3 termékkategória:
  1. Ruházat és cipő (31%)

  2. Elektronika és média (23%)

  3. Élelmiszer és ellátás (16%)

Top 3 kedvenc fizetési mód:
  1. Készpénz és e-pénztárca (28%)

  2. Banki átutalások (27%)

  3. Hitelkártyák (27%)

Számok: különböző weboldalak

Tippek az e-kereskedelmi vállalkozás bővítéséhez Indonéziában

1. A piac kutatása és a kihívások megértése

Mint láttuk, számos kihívással kell szembenézni ahhoz, hogy az indonéziai e-kereskedelmi piacon sikeresek legyünk. Fontos, hogy végezze el a kutatást, és megértse ezeket a kihívásokat, mielőtt elkezdi bővíteni vállalkozását.

2. Találjon egy piaci rést

A több mint 250 millió lakosú Indonézia hatalmas és sokszínű piac. Fontos, hogy találjon egy olyan piaci rést, amelyet megcélozhat termékeivel vagy szolgáltatásaival.

3. Erős márka felépítése.

Az erős márka elengedhetetlen a sikerhez Indonéziában. Ez egy olyan ország, ahol a bizalom nagy kérdés, és a vállalatoknak keményen kell dolgozniuk a fogyasztók bizalmának kiépítésén.

4. Fektessen be a logisztikába.

Mint említettük, Indonézia egy hatalmas szigetcsoport, és sok sziget távoli és nehezen megközelíthető. Ez kihívást jelent a szállítási logisztikában. Fontos, hogy jó szállítási és logisztikai infrastruktúrába fektessen be, hogy eljusson az ügyfelekhez.

5. Fókuszáljon a mobilra.

Indonéziában a mobil a domináns platform. Az ország internetfelhasználóinak több mint 80%-a mobilon keresztül fér hozzá az internethez. Ez azt jelenti, hogy weboldalát és online áruházát nem csak mobilra kell optimalizálni, hanem a mobilnak minden döntésében vezető szerepet kell játszania.

6. Helyi fizetési módok használata.

Mint említettük, Indonéziában még mindig a készpénz a domináns fizetési forma. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásoknak el kell fogadniuk a helyi fizetési módokat, például a banki átutalásokat és az e-pénztárcákat. Csatlakoztassa webáruházát egy olyan fizetési rendszerhez, amely ezeket a rendszereket is kínálja.

7. Fordítsa le a tartalmát.

Fontos, hogy az e-kereskedelmi vállalkozás Indonéziára történő kiterjesztésekor alkalmazkodjon a tartalomhoz. Az angol nyelv önmagában nem elég. Fordítsa le webáruházát indonéz nyelvre, az ország hivatalos nyelvére. Ez azt a benyomást is kelti majd a célközönségében, hogy komolyan veszi őket, mint potenciális vásárlókat. A Clonable könnyen segíthet ebben.

8. Együttműködés a partnerekkel.

A helyi vállalatokkal való partnerség jó módja az indonéz piacon való elindulásnak. Ez segíthet leküzdeni az általunk említett kihívások közül néhányat, például a bizalom hiányát és a helyi piac ismeretének hiányát.

9. Fektessen be a marketingbe.

Mivel az e-kereskedelmi piac Indonéziában még mindig kezdeti stádiumban van, fontos, hogy mindenféle marketingbe fektessen be, hogy növelje a márka ismertségét, és forgalmat generáljon a weboldalára vagy online áruházába.

10. Légy türelmes.

Az indonéziai e-kereskedelmi piac még mindig a fejlődés korai szakaszában van. Ez azt jelenti, hogy a sikeres e-kereskedelmi vállalkozás felépítése időbe telik. Fontos, hogy türelmesek legyünk és hosszú távon koncentráljunk.

Még mindig vannak kérdései?

Ezután töltse ki az alábbi űrlapot.

Kapcsolódó blogok: