🎉 Elindítottuk új WordPress plug-inünket! Letöltés most

E-kereskedelem Németországban

Szeretné meghódítani a német piacot online áruházával? A németek a legnagyobb online vásárlók közé tartoznak Európában. A több mint 83 millió lakosú Németországban az e-kereskedelem csaknem ötször nagyobb, mint Hollandiában, és a teljes e-kereskedelmi forgalom kétszerese. 2021-ben a németországi e-kereskedelem 12%-át külföldről történő vásárlások teszik majd ki. Elég ok arra, hogy megvizsgálja, vajon az Ön webshopja németül is sikeres lesz-e. Ha webshopot készít, győződjön meg róla, hogy minden szükséges információ megtalálható a weboldalán. A német vásárló mindent tudni akar a szabályozásról, a visszaküldési lehetőségekről és a feltételekről, mielőtt online vásárolna. A minőséget és a referenciákat is jobban kedveli, mint az olcsó árat. Ezért igazítsa ehhez a kulcsszavakat. A Clonable segítségével egy német webshop vagy weboldal létrehozása gyerekjáték.

Top 3 külföldi online vásárlás:
  1. Kína

  2. Egyesült Királyság

  3. Ausztria

Top 3 termékkategória:
  1. Ruházat és cipő (30%)

  2. Otthon és kert (15%)

  3. Sport és hobbi (14%)

Top 3 kedvenc fizetési mód:
  1. Digitális pénztárca (Paypal, Allpay; 52%)

  2. Hitelkártya (16%)

  3. Előleg (13%)

Számok: Határokon átnyúló a Nemzetközi Postai Együttműködés (IPC) által végzett e-kereskedelmi vásárlói kutatás.

Megbízhatóság és adatvédelem

A németek nagy jelentőséget tulajdonítanak a megbízhatóságnak és a jóváhagyási pecséteknek. A jóváhagyási pecséttel megmutatja, hogy egy független intézmény jóváhagyta az Ön webáruházát, és növeli a német vásárlók vásárlási esélyeit. Ezért mindenképpen bölcs dolog egy weboldal német nyelvre történő fordításakor bizalmi védjegyet igényelni. Ezek a német boltok bizalmi védjegyei a legelterjedtebbek:

Németországban az online adatvédelmet is nagyra értékelik. A magánélet védelmére, a kolofonra (impresszum), a szövegalkotásra, az adatvédelemre és az adattárolásra vonatkozó német törvények sokkal szigorúbbak, mint Hollandiában. A személyes adatok honlapon történő feldolgozása esetén kötelező a Datenschutzerklärung is. Ebben szerepel például, hogy hogyan és miért gyűjti az ügyféladatokat. Azt is megadja, hogy az ügyfél hogyan iratkozhat le például egy hírlevélről. Ezt a nyilatkozatot jól láthatóan jelenítse meg webáruházában, például a honlapja tetején vagy alján.

Népszerű webáruházak

A németországi e-kereskedelemben van néhány népszerű oldal, amely kiemelkedik a többi közül. Németországban a legnépszerűbb e-kereskedelmi oldal az Amazon, amelyet az eBay és az Otto követ. További népszerű oldalak közé tartozik a Zalando, az AliExpress és a Rakuten.

E-kereskedelmi események

Végül, de nem utolsósorban, van néhány fontos e-kereskedelmi esemény Németországban, amelyeket érdemes kiemelni. Ezek közé tartozik a DMexco konferencia, az Online Trade Kongresszus és az Internet World Expo.

Még mindig vannak kérdései?

Ezután töltse ki az alábbi űrlapot.

Kapcsolódó blogok: