🎉 Elindítottuk új WordPress plug-inünket! Letöltés most

E-kereskedelem Olaszországban

Olaszország az egyik leggyorsabban növekvő e-kereskedelmi piac Európában. Mivel az olaszok később kezdtek el online vásárolni, még mindig sok hely van az új szolgáltatók számára. Több mint 60 millió lakosával érdekes piacot jelent a holland vállalkozók számára. 2021-ben az olasz e-kereskedelem nem kevesebb, mint 38%-a külföldi vásárlás lesz. A szállítás fontos szerepet játszik az olaszok számára: a drága termékek esetében ingyenes szállítást várnak el, és egyértelmű tájékoztatást szeretnének a szállítási költségekről, mielőtt vásárolnának. Vegye ezt figyelembe, amikor olasz webshopot vagy weboldalt indít.

Bizalom

Mivel az olasz e-kereskedelem még viszonylag fiatal, a bizalom még mindig alacsony. Sok fogyasztó még mindig aggódik az online vásárlás biztonsága miatt. Ezért fontos, hogy az olasz vásárlók biztonságban érezzék magukat a webáruházban. Ezt többek között a következőkkel érheti el:

 • A megfelelő fizetési mód
 • Jó ügyfélszolgálat, természetesen olaszul
 • Könnyű visszaküldési folyamat
 • Olasz szöveg

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az olasz fogyasztóknak sokáig kell gondolkodniuk egy vásárláson, mielőtt végül megerősítik azt. Ezt például úgy teszik, hogy a kosarukba tesznek termékeket, de még nem vásárolnak. Ezért ajánlatos egy "kívánságlista" opciót elhelyezni a webhelyen, ha Olaszországban terjeszkedik.

Top 3 külföldi online vásárlás:
 1. Kína

 2. Németország

 3. Egyesült Királyság

Top 3 termékkategória:
 1. Ruházat és cipő (31%)

 2. Elektronika (28%)

 3. Otthon és kert (14%)

Top 3 kedvenc fizetési mód:
 1. Digitális pénztárca (Paypal, Allpay; 37%)

 2. Fizetőkártya (29%)

 3. Hitelkártya (24%)

Számok: Határokon átnyúló a Nemzetközi Postai Együttműködés (IPC) által végzett e-kereskedelmi vásárlói kutatás.

Az olasz e-kereskedelem fellendülése: lehetőségek a határokon átnyúló eladók számára

Olaszország Németország és Franciaország után Európa harmadik legnagyobb gazdasága, mintegy 59 millió lakosú, és alapító tagja az Európai Uniónak, az OECD-nek, a G7-nek és a G8-nak. Az ország a luxuscikkek legnagyobb piaca is Európában, ami talán nem meglepő, hiszen olyan divatmárkák származnak Olaszországból, mint az Armani, a Versace, a Prada és a Gucci, valamint a Ferrari, a Buggati és a Lamborghini autómárkák. Az ország meglehetősen gyorsan fejlődik, de Dél-Olaszország és Észak-Olaszország között számos gazdasági különbség van, az északi rész gazdagabb.

Az elmúlt években Olaszországban megugrott az e-kereskedelmi tevékenység, és mindenféle méretű vállalkozás az online értékesítés felé fordult, hogy új ügyfeleket érjen el. Ezt a tendenciát több tényező, többek között az internetezők növekvő száma és a mobilvásárlás növekvő népszerűsége határozza meg. 2022 januárjára a lakosság 76,3%-a (2 éves és idősebb) rendelkezett internet-hozzáféréssel (1,4%-kal több, mint tavaly).

Az online vásárlásra való áttérés eredményeképpen számos lehetőség kínálkozik a határokon átnyúló eladók számára, akik Olaszországban kívánják kiterjeszteni tevékenységüket. Az ország nagy népessége, valamint az internet és a mobiltelefonok magas szintű elterjedtsége vonzó piaccá teszi az e-kereskedelmi vállalatok számára.

Az e-kereskedelmi piac forgalma 2022-re várhatóan eléri az 55 milliárd eurót, és évente mintegy 16,5%-kal növekszik, így 2025-re várhatóan 87 milliárd eurós piaci volument ér el.

Az e-kereskedelmi piacon a felhasználók száma 2025-re várhatóan eléri a 40,4 milliót.

Mit kell figyelembe venni az olaszországi üzleti tevékenység során?

Az olaszországi értékesítés során a vállalatoknak számos szempontot kell figyelembe venniük, például az ország HÉA-szabályait, valamint a szállítási és visszaszállítási szabályokat. Gondos tervezéssel és kivitelezéssel azonban az olaszországi értékesítés nagyon sikeres vállalkozás lehet. Ha azt fontolgatja, hogy e-kereskedelmi vállalkozását Olaszországra terjeszti ki, íme néhány tipp az induláshoz:

1. Az olasz e-kereskedelmi piac kutatása

Mielőtt elkezdene Olaszországban értékesíteni, fontos, hogy felkutassa az olasz e-kereskedelmi piacot. Ez segít megérteni a lehetőség méretét és hatókörét, valamint a piac legfontosabb szereplőit.

2. A héaszabályok megértése.

E-kereskedelmi vállalkozásként tisztában kell lennie az olaszországi áfa-szabályokkal és -előírásokkal. Olaszországban az áfa jelenleg 22%, és az online értékesítéshez a vállalkozásoknak áfa-számot kell igényelniük.

3. Válassza ki a megfelelő platformot

Számos különböző e-kereskedelmi platformot használhat az olaszországi értékesítéshez. Fontos, hogy olyan platformot válasszon, amely megbízható és felhasználóbarát, és amely jó ügyfélszolgálatot kínál.

4. Fordítsa le / honosítsa meg weboldalát

Ha egy új piacon értékesít, fontos, hogy lokalizálja weboldalát. Ez azt jelenti, hogy le kell fordítania weboldalát a helyi nyelvre és pénznemre. Azt is biztosítani kell, hogy a weboldal megfeleljen a helyi előírásoknak. A fordítást könnyedén elkezdheti a Clonable oldalon keresztül, ahol a műszerfalon található személyre szabási lehetőségek lehetővé teszik, hogy mindent személyre szabjon és tökéletesítsen.

5. Megbízható szállítási partner keresése

Olaszországban az egyik legfontosabb szempont a megbízható szállítmányozási partner megtalálása. Ez különösen fontos, ha értékes árucikkeket árul, mivel biztosítani kell, hogy a termékeket biztonságosan és időben szállítsák.

6. Promózza vállalkozását

Miután létrehozta az e-kereskedelmi vállalkozását, el kell kezdenie annak népszerűsítését. Ennek számos módja van, többek között az online reklám, a közösségi média és a PR.

A marketingtevékenységek közül Olaszország a legtöbbet a SEO-ba fektet. Ez részben annak köszönhető, hogy Olaszországban a verseny még mindig viszonylag alacsony a többi nagy európai országhoz, például Németországhoz és az Egyesült Királysághoz képest, de például Hollandiához képest is.

7. Kiváló ügyfélszolgálat nyújtása

A kiváló ügyfélkiszolgálás elengedhetetlen minden e-kereskedelmi vállalkozás számára. Ez különösen igaz akkor, ha egy új piacon értékesít, mivel ki kell építenie a bizalmat az olasz vásárlókkal.

Még mindig vannak kérdései?

Ezután töltse ki az alábbi űrlapot.

Kapcsolódó blogok: