🎉 Elindítottuk új WordPress plug-inünket! Letöltés most

Keresőoptimalizálás Németország számára: néhány tipp és trükk

Ha üzleti tevékenységet tervez Németországfontos, hogy jól ismerje a német e-kereskedelmi környezetet. Ebben a cikkben mindent megvitatunk, amit a németországi e-kereskedelemről tudni kell, a népszerű e-kereskedelmi webhelyektől és termékkategóriáktól kezdve az online fizetési módokon át a mobilkereskedelemig. Kitérünk a Németországban zajló legfontosabb e-kereskedelmi eseményekre is, valamint arra, hogyan érheti el a német e-kereskedelmi vásárlókat a közösségi médián és más csatornákon keresztül.

Méret

Nézzük először a német e-kereskedelmi piac méretét. A Statista friss jelentése szerint a német e-kereskedelmi piac jelenleg mintegy 62,9 milliárd dollárt ér. Ezzel a világ ötödik legnagyobb e-kereskedelmi piaca, csak az USA, Kína, Japán és az Egyesült Királyság után. És ez a piac az elkövetkező években várhatóan még tovább fog nőni, 2022-re elérve a 79,6 milliárd dolláros értéket.

Weboldalak

A németországi e-kereskedelemben van néhány népszerű oldal, amely kiemelkedik a többi közül. Németországban a legnépszerűbb e-kereskedelmi oldal az Amazon, amelyet az eBay és az Otto követ. További népszerű oldalak közé tartozik a Zalando, az AliExpress és a Rakuten.

Termékkategóriák

Az e-kereskedelem Németországban virágzó iparág, és fontos, hogy jól ismerje a helyi e-kereskedelmi környezetet, ha üzleti tevékenységet tervez ebben az országban. A termékkategóriákat tekintve a német fogyasztók ruházatra és lábbelire költik a legtöbbet. Ezt követik a könyvek, az elektronika és a bútorok. Ez azt jelzi, hogy a német fogyasztók erősen érdeklődnek a divat és az elektronikus eszközök iránt.

Emellett egyre népszerűbbek egyes hiánypótló termékkategóriák is, mint például az egészségügyi és wellness termékek, valamint a fenntartható termékek. Ez azt jelzi, hogy a német fogyasztók egyre inkább tudatában vannak az egészségüknek és a környezetüknek, és ezeket a szempontokat is figyelembe kívánják venni vásárlásaik során.

Fizetési módok

Az online fizetési módok tekintetében azt látjuk, hogy a német fogyasztók inkább hitelkártyával fizetnek. Ezt követi a PayPal és a banki átutalás. Ez azt mutatja, hogy a német fogyasztók bíznak az online fizetések biztonságában, és szívesen használnak többféle fizetési lehetőséget.

Mobil kereskedelem

A mobilkereskedelem Németországban is egyre népszerűbb. A német fogyasztók több mint 50%-a vásárol ma már okostelefonon keresztül. Ez azt jelenti, hogy a kiskereskedőknek a mobil élményre kell összpontosítaniuk, hogy elérjék és boldoggá tegyék vásárlóikat.

Események

Végül pedig számos fontos e-kereskedelmi eseményre kerül sor Németországban. Ezek közé tartozik a dmexco konferencia, az Online Trade Kongress és az Internet World Expo. Ezek a rendezvények az e-kereskedelmi vállalatok számára a legfontosabb platformok, ahol bemutatkozhatnak, megoszthatják tudásukat és üzletet köthetnek.

A német piac az egyik legnagyobb és legfontosabb Európában, így nem meglepő, hogy a vállalatok igyekeznek optimalizálni honlapjaikat a németországi keresőmotoros rangsorolásra. A SEO folyamata azonban az ország nyelvi és kulturális sajátosságai miatt Németországban némileg más, mint más piacokon. Íme néhány tipp és trükk, amely segít a németországi SEO elindulásában.


 

1. Ismerje a közönségét

A hatékony SEO-stratégia első lépése a célközönség megértése. Németországban fontos tisztában lenni az ország demográfiai jellemzőivel. Németországban 82 millió ember él, a lakosság többsége a nagyvárosokban, Berlinben, Hamburgban és Münchenben koncentrálódik. A német internetezők átlagosan jól képzettek és magas a rendelkezésre álló jövedelmük.

2. Végezze el a kulcsszó-kutatást

Ha már tudja, hogy ki a célközönsége, elkezdheti kutatni, hogy milyen kulcsszavakkal keresnek olyan termékeket és szolgáltatásokat, mint az öné. Ennek legjobb módja, ha egy olyan eszközt használ, mint a Google AdWords Keyword Planner. Ez segít azonosítani a releváns, nagy keresési volumenű kulcsszavakat.

3. Optimalizálja weboldalának tartalmát

Ha már rendelkezik a célkulcsszavak listájával, elkezdheti optimalizálni weboldalának tartalmát ezekre a kulcsszavakra. Ez azt jelenti, hogy a kulcsszavakat be kell építeni a weboldal szövegébe, a címekbe és a címsorokba, valamint a metaadatokba. Fontos azonban, hogy ne vigyük túlzásba, mert ez azt eredményezheti, hogy a Google megbünteti a tartalmat. A jó ökölszabály az, hogy a kulcsszavak sűrűsége 2-3% körül legyen.

4. Minőségi tartalom létrehozása

A meglévő weboldal tartalmának optimalizálása mellett fontos, hogy rendszeresen új, magas minőségű tartalmat hozzon létre. Ez történhet blogbejegyzések, infografikák vagy videotartalmak formájában. Ez nem csak a SEO-t fogja javítani, hanem a weboldal látogatóinak is ad valami új és érdekes olvasnivalót vagy néznivalót.

5. A tartalom népszerűsítése

Miután nagyszerű új tartalmat készített, fontos, hogy népszerűsítse azt. Ez történhet a közösségi médián, az e-mail marketingen és a fizetett hirdetéseken keresztül. Tartalmának népszerűsítésével szélesebb közönséget érhet el, és megnöveli annak esélyét, hogy tartalmát megosztják.

6. Figyelje a fejlődését

Végezetül fontos, hogy figyelemmel kísérje az előrehaladást, és szükség esetén módosítsa a SEO-stratégiát. Ezt úgy teheti meg, hogy nyomon követi webhelye forgalmát és rangsorolását a Google-ban. A fejlődés nyomon követésével láthatja, hogy erőfeszítései hatékonyak-e, és hol tud javítani. A keresési eredmények változásaira való gyors reagálással biztosíthatja, hogy webhelye továbbra is jól teljesítsen, és a keresési eredményekben előkelőbb helyen jelenjen meg. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy reagáljon a célközönség keresési szokásainak és keresési feltételeinek változásaira. Röviden, az előrehaladás nyomon követése elengedhetetlen a sikeres SEO-stratégiához.

Még mindig vannak kérdései?

Ezután töltse ki az alábbi űrlapot.

Kapcsolódó blogok: