🎉 Elindítottuk új WordPress plug-inünket! Letöltés most

Szeretne kiváló nemzetközi ügyfélszolgálatot nyújtani? Íme 8 tipp, amivel elindulhatsz!

Nyilvánvaló, hogy az ügyfélszolgálat minden vállalkozás számára nagy jelentőséggel bír. Még fontosabb azonban a kiváló ügyfélszolgálat biztosítása, ha a világ minden tájáról érkező ügyfelekkel van dolga. Végül is ez egy olyan piac, amelynek sajátos igényei és követelményei vannak, és nagyon fontos, hogy ezt megfelelően kezelje, hogy nemzetközi ügyfelei elégedettek legyenek. Van néhány további szempont, amelyet figyelembe kell vennie, amikor nemzetközi ügyfélszolgálatot kell nyújtania. Íme nyolc tipp, hogy ez sikerüljön:

1. Fordítsa le és honosítsa meg tartalmát

Az egyik legfontosabb dolog, amit a nagyszerű nemzetközi ügyfélkiszolgálás érdekében tehet, hogy lokalizálja tartalmát. Ez egyszerűen a különböző nyelvekre történő fordítást jelenti. Biztosítani kell, hogy a tartalom releváns és hasznos legyen a különböző országokban és kultúrákban élő ügyfelek számára. A Clonable segítségével könnyedén lefordíthatja az összes weboldal tartalmát.

2. Nemzetközi ügyfélszolgálati képviselők felvétele

Egy másik módja a jó nemzetközi ügyfélszolgálat biztosításának, ha olyan ügyfélszolgálati munkatársakat alkalmaz, akik ismerik a célpiacok kultúráját és nyelvét. Így könnyebben megérthetik az ügyfeleit, és könnyebben tudnak kapcsolatot teremteni velük.

3. Használja a Google Analyticset a nemzetközi ügyfélszolgálati igények meghatározásához

A Google Analytics értékes eszköz lehet a nemzetközi ügyfelek igényeinek megértéséhez. Ha megnézi, hogy például milyen országokból érkeznek, milyen nyelvet használnak, és mely oldalakon töltik a legtöbb időt, jobb képet kaphat arról, hogy milyen változtatásokat kell eszközölnie ügyfélszolgálati stratégiájában.

4. Használjon drága anyanyelvi fordítási szolgáltatásokat, ahol feltétlenül szükséges

Néha, ha szükséges, a gépi fordítás ugyanolyan jól elvégzi a munkát. Tehát, hacsak nem olyan dologról van szó, aminek teljesen tökéletesnek kell lennie, nem kell bankot robbantani.

5. Nemzetközi ügyfélszolgálat kiszervezése

A kiszervezés nagyszerű módja annak, hogy kiváló nemzetközi ügyfélszolgálatot nyújtson anélkül, hogy egy csomó új ügyfélszolgálati munkatársat kellene felvennie és betanítania. Számos olyan vállalat létezik, amely a nemzetközi ügyfelekkel rendelkező vállalatok ügyfélszolgálatára szakosodott.

6. Használjon AI fordítószoftvert a szolgáltatási e-mailekhez

Ha keres egy módja annak, hogy nagyszerű nemzetközi ügyfélszolgálatot nyújtson anélkül, hogy sok pénzt költene, fontolja meg az AI fordítási szoftver használatát a támogatási e-mailekhez. Az ilyen típusú szoftvereket úgy tervezték, hogy gyorsan és egyszerűen pontos fordításokat készítsenek.

7. Használja a közösségi médiát

A közösségi média kiváló módja a nemzetközi ügyfelekkel való kapcsolattartásnak. Győződjön meg arról, hogy jelen van a főbb közösségi médiaplatformokon, és kezelje azokat különböző nyelveken. Így folyamatosan tájékoztathatja nemzetközi követőit az ajánlatokról, új termékekről és egyéb fontos frissítésekről.

8. Csevegés és videohívások felajánlása

Használja ki az élő chat és az e-mail támogatás előnyeit. Ez lehetővé teszi a nemzetközi ügyfelek számára, hogy gyorsan és egyszerűen kapcsolatba léphessenek az ügyfélszolgálati csapatával, függetlenül a tartózkodási helyüktől. Ha szemtől-szemben szeretne beszélgetni nemzetközi ügyfeleivel, kínáljon videohívást egy olyan eszközön keresztül, mint a Skype vagy a Zoom. Így a számukra legkényelmesebb módon segíthet ügyfeleinek.

Még mindig vannak kérdései?

Ezután töltse ki az alábbi űrlapot.

Kapcsolódó blogok: