🎉 Elindítottuk új WordPress plug-inünket! Letöltés most

Miért érdemes a kisebb nyelveket is figyelembe venni a határokon átnyúló stratégiában?

A határokon átnyúló terjeszkedésre törekvő európai vállalatnak fontos megfontolnia, hogy az Európában legelterjedtebb nyelveken kívüli piacokon is terjeszkedjen, mint például Angol, Spanyol, Német, francia és olasz. Bár ezeket a nyelveket hagyományosan a legpraktikusabb fordítási lehetőségeknek tekintik, számos más lehetőség és előny rejlik a más piacokra való terjeszkedésben. A kisebb nyelvek elsőre talán kevésbé tűnnek vonzónak, de valóban ki lehet használni az előnyeiket. De hogyan? Ezt ebben a cikkben bővebben kifejtjük.

Verseny

A más piacokra való terjeszkedés megfontolásának egyik oka, hogy ezekben a régiókban kisebb lehet a verseny. Ha egy vállalat olyan piacra lép, ahol kevesebb versenytárs van, megkülönböztetheti magát, és versenyelőnyre tehet szert. Ez különösen fontos lehet a piaci résben tevékenykedő vállalatok számára, amelyek új lehetőségeket és növekedési lehetőségeket keresnek. A kisebb cégek számára ez eleinte kihívásnak tűnhet, mivel némi többletköltséggel is jár, de végül megéri.

SEO

Egy másik ok, amiért érdemes megfontolni a más piacokra való terjeszkedést, a jobb keresőmotor-optimalizálás (SEO) lehetősége. A kevésbé elterjedt nyelvekre történő fordítással egy vállalat olyan kulcsszavakat és kifejezéseket célozhat meg, amelyek kevésbé versenyképesek, de még mindig relevánsak a célközönség számára. Ez javíthatja a weboldal láthatóságát, és nagyobb forgalmat generálhat az oldalra.

Költségek

Emellett a más piacokra való terjeszkedés alacsonyabb keresőmotoros hirdetési (SEA) költségeket is eredményezhet. Azokon a piacokon, ahol a kulcsszavakért és kifejezésekért folytatott verseny kisebb, az ezekre a kifejezésekre történő licitálás költsége is alacsonyabb lehet. Ez segíthet a vállalatnak pénzt megtakarítani a reklámozáson, és javíthatja a marketingtevékenységek megtérülését (ROI).

Clonable

A múltban a vállalatok gyakorlati okokból úgy dönthettek, hogy csak az Európában legelterjedtebb nyelvekre fordítják le honlapjaikat. A fordítás és a weboldal karbantartásának költségei gyakran magasak voltak, és a vállalatoknak biztosnak kellett lenniük abban, hogy erőfeszítéseik megtérülése elegendő lesz ahhoz, hogy igazolja a befektetést. De az olyan eszközök megjelenésével, mint a Clonable, amely több mint 25 nyelven képes nagyon gyorsan és hatékonyan másolni, fordítani és karbantartani egy weboldalt, ezek a gyakorlati okok már nem annyira fontosak.

Röviden, egy európai vállalatnak, amely határokon átnyúlóan szeretne dolgozni, fontos megfontolnia, hogy az Európában legelterjedtebb nyelveken túlmutató piacokon is terjeszkedjen. Számos lehetőség és előny rejlik a más piacokra való terjeszkedésben, többek között kisebb verseny, jobb SEO-lehetőségek és alacsonyabb SEA költségek. Az olyan eszközökkel, mint a Clonable, a vállalatok könnyen és hatékonyan bővíthetik elérésüket, és új és izgalmas módokon növelhetik üzleti tevékenységüket.

Még mindig vannak kérdései?

Ezután töltse ki az alábbi űrlapot.

Kapcsolódó blogok: