A oldalról Clonable

Clonable - a klónozó és lokalizációs eszköz weboldal és webáruházak számára.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefonszám
+31 492 77 52 69
Cím:

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

A határon túl

A határon túl

Azon gondolkodik, hogy külföldre bővíti weboldalát vagy webshopját? Vagy a külföldi fogyasztók maguk is tudják, hogyan találják meg az Ön weboldalát? Ez jó hír, mert ez azt jelenti, hogy növekszik. Más piacok egyszerűen más kihívásokkal küzdenek. Olvassa el, mit kell figyelembe vennie ebben a blogbejegyzésben.

Tolja ki a határait

A nemzetközi e-kereskedelmi piac növekedésének köszönhetően egyre könnyebben rendelünk külföldről. A nemzetközi platformok hihetetlen ütemben gyorsulnak. Ezt tükrözi a "nearshoring" népszerűsége is: a nagyvállalatok egyre inkább áthelyezik a raktározást a nagy országokból, például Kínából, az otthonukhoz közelebbi helyekre. Ez az ellátás biztonságával és a teljes lánc fenntarthatóságával kapcsolatos. A divatban például azt látjuk, hogy a gyártást Ázsiából Törökországba vagy Portugáliába helyezik át. A lánc lerövidítése nagyon Európa-centrikus.

E növekedésnek köszönhetően a holland webáruházak számára nagy a piac: az európaiak egyre inkább határokon átnyúlóan vásárolnak. A holland webáruházak látogatóinak 13%-a külföldről érkezik. Ez a növekedés várhatóan folytatódik: 10 év múlva a törvények és rendeletek sokkal harmonizáltabbak lesznek, és a határokon átnyúló üzleti tevékenységre összpontosítanak, ami még egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a külföldi rendeléseket. Vannak azonban fontos dolgok, amelyeket szem előtt kell tartani. Csak az EU-ban 27 ország van: mindegyiknek saját szabályai és preferenciái vannak. Ezért fontos, hogy megismerje az országot, ahová el szeretne jutni. Ittolvashat a különböző országokról és arról, hogy mire kell odafigyelni.

a holland webáruházak látogatói külföldről érkeznek

A határon túl a PostNL-lel

Ha van valami, ami fontos a külföldi vásárlók számára, az a megbízhatóság. A szempont az, hogy a külföldi weboldalon történő vásárlás ugyanolyan megbízható-e, mint a hazai oldalon történő vásárlás. Ez elsősorban a rendelés szállításának és visszaküldésének módjától függ. A vásárlónak bíznia kell abban, hogy a csomagja jó állapotban érkezik meg, és ha nem megfelelő, könnyen visszaküldheti. Emellett mindenki szeretné tudni, hogy mikor érkezik meg a csomagja, ezért a Track & Trace lehetősége is követelmény.

Szállítás

Szerencsére manapság már majdnem olyan könnyű átküldeni termékeit a határon, mint Hollandián belül. A PostNL megbízható és egyszerű szolgáltatást kínál csomagjainak külföldre küldéséhez. Ezt egyszerűen megteheti a megbízható és meglévő PostNL-fiókján keresztül, vagy létrehozhat egy fiókot. A PostNL a csomag méretétől függően különböző szállítási megoldásokat kínál. A legfeljebb 2 kilogrammos csomagok esetében egy olcsóbb hálózaton keresztül küldött intelligens megoldást kínálnak. A számlán belül a vámnyomtatványok automatikusan generálódnak. Lehetőség van arra is, hogy webáruházát összekapcsolja a PostNL fiókjával. Ez automatikusan létrehozza a szállítási címkéket, ami egyszerű, igaz?

Az egyszerű visszaküldési megoldás a visszatérő üzleteket ösztönzi

Az összes megrendelés több mint 10%-a visszaküldésre kerül. A sport- és játékcikkek esetében ez az arány 15%, a ruházati cikkek és cipők esetében pedig nem kevesebb, mint 25%! A jó és megbízható visszaküldési folyamat ezért nagyon fontos. Nemzetközi vásárlója is nagyobb valószínűséggel vásárol, ha tudja, hogy a vásárlást gond nélkül visszaküldheti. Szerencsére a PostNL erre is jó szolgáltatást kínál. Megbízható külföldi partnerekkel való együttműködés révén mindig van a közelben leadási pont és lehetőség a visszavételek átvételére. A küldemény súlyától függően van egy megfelelő visszaküldési eljárás. Ezen túlmenően, Európán belül lehetőség van a visszaküldés nyomon követésére a track & trace segítségével.

Nyomon követés

A PostNL segítségével csomagjait teljes mértékben nyomon követheti a track & trace segítségével, nem kevesebb, mint 7 nyelven! Ez bizalmat ad az ügyfeleknek: mindig tudják, hogy hol van a csomag. Mint korábban említettük, a PostNL a visszaküldések nyomon követését is kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy Ön maga kövesse a visszatéréseket, és tudja, mikor számíthat rájuk. Ha a webáruházaddal együtt track & trace szolgáltatást is kínálsz, az nagyobb bizalmat kelt, ami közvetve biztosítja, hogy a külföldi vásárló hamarabb vásároljon az üzletedből.

Fenntarthatóság

A megbízhatóság mellett a fenntarthatóság is fontos alapértéke a külföldi megrendelésnek. Míg most a fogyasztók az ingyenes és gyors kézbesítést választják, a jövőben a fenntartható kézbesítési lehetőségek lesznek a leggyakoribb módja a csomagok kézbesítésének. A legtöbb európai országban a fogyasztók több mint 85%-a gondolja úgy, hogy a csomagolásnak újrahasznosíthatónak kell lennie, és több mint 40%-uk a fenntartható szállítást részesíti előnyben.Tíz év múlva afogyasztók egyszerűen aztfogjákfeltételezni, hogy minden csomag fenntartható módon vancsomagolva. Ezért fontos, hogy a vásárló betekintést nyerjen a szállítmányai és visszaszállításai CO2-kibocsátásába. Alapvető fontosságú, hogy nemzetközi ügyfelei számára is jó fenntartható ajánlatot tegyen: például CO2-semleges tárolást és szállítást. A PostNL itt is jó szolgáltatást nyújt: nemzetközi válogatóközpontjuk, az IMEC teljesen CO2-semleges, és vizsgálják az Európán kívüli küldemények zöld légi szállítási lehetőségeit.